perjantai 5. tammikuuta 2018

Seitsemän kuukautta


Nyyyyyyyyh, eka vuosi se vaan lähenee loppuaan ja taas yksi kuukausi mennyt. On ollut vilinää ja vilskettä ja aika suuri harppaus on tapahtunut kuukaudessa.

Meidän pieni oppi kunnolla ryömimään juuri ennen joulua ja nyt hän meneekin jo aika kovaa vauhtia eteenpäin. Konttausta harjoittelee paljon ja polvet laittaakin jo hyvin mahan alle, mutta kädet pysyy ryömimisasennossa. Toivottavasti taito opittaisi tässä lähiaikoina, niin ei öisin tarvitsisi puoliunessa heilua konttausasennossa edes takaisin.:D Nyt hän myös nousee jo hieman ''seisomaan'' polvilleen sitteriä vasten.


Kaikista eniten ehkä mitkä kiinnostaa, on myös juuri äidin mielestä semmosia nounou juttuja, esim lattiakaivon kansi(sen maistaminen), koiran vesikuppi ja koiran pallo. Jos R näkee, että vessan tai kylppärin ovi on auki, kaikki muu unohtuu ja täysillä sinne heti! Koiran palloakin haluaisi maistella kaikin keinoin ja yritänkin sen aina johonkin piilottaa. Ja tosiaan nyt on myös löytynyt koiran juomakuppi, jonka luota saa aika monta kertaa päivän aikana hakea pojan pois. Tylsä mutsi, kun olis niin kiva läpsytellä käsiä vesikupissa.

Sylissä istuen ei kauhean kauaa pysy, vaan haluaisi koko ajan hyppiä. Vähän ehkä harmittaa, että esikoisen jäljiltä oli hyppykiikku pistetty kiertoon. Vaikka se ei ehkä ole kaikkien mielestä mikään paras väline,mutta kyllä siihen voisin välillä pojan laittaa hyppimään muutamaksi minuutiksi. Esikoinen ei siitä tykännyt yhtään, mutta voisin kuvitella että R olisi viihtynyt.

Hän oppi myös taputtamaan ja eniten taputuksia tulee aamuisin, kun poika sylissä kävellään kylppäriin päin vaihtamaan vaippaa.:D Itse istumista hän alkoi myös harjoittelemaan pari päivää takaperin. Meillä on olkkarissa patja, jota en vaan saanut vietyä takaisin varastoon, koska se on juuri sopivan korkuinen pienemmälle ja hyvä temppuilupaikka isommalle. Pitäisi siis varmaan ostaa jotain lattiatyynyjä?


Sormiruokailua ollaan yritetty, mutta ei siitä kyllä vielä tule oikein mitään. Ihan sama mitä antaa syötäväksi niin kaikkeen meinaa tukehtua. En kohta uskalla antaa mitään :D Soseet kuitenkin sopii hänelle oikein hyvin ja niitä syödään 2-3 kertaa päivässä, sekä puuroa aamulla ja illalla. Imetän sekä välillä annan korviketta. Maito välillä tuntuu ettei ihan itsellä riitä, niin myös yön ekan tankkauksen annan yleensä pullolla, joko korviketta tai velliä.

Olen vähän alkanut miettimään, että milloinkas olisi se omaan huoneeseen siirtäminen ajankohtaista. Toisin kuin isoveljensä, R ei tykkää oikein nukkua rinnalla/ vieressä vaan kaikista parhaiten nukkuu , kun siirtää syömisen jälkeen hänet omaan sänkyyn tutti suussa. Herätyksiä on vaihtelevasti ja nyt kun hampaita tullut, on niitä ollut tosi paljon. Hampaita on siis tullut kaksi ja ensimmäinen tulikin ylös kulmaan, niin sitä ei heti edes huomannut.

Tosi iloinen ja hyväntuulinen on edelleen, ja jos nyt helpoksi saa sanoa.:D Aamusta alkaen suuri hymy naamalla ja harmituksia on harvemmin. Kyllä hänelläkin joskus tietysti on huonoja päiviä. ;D Päikkäreitä on useimmin kaksi, joista toiset on vähän pidemmät n. 1,5h-2h . Kelloa katsoen ei kyllä ihan mene samassa rytmissä, mutta päivän kulku menee kuitenkin samalla kaavalla. Nyt joululomalla oltiin aika lomamoodissa ja kaikki saattoi tapahtua vähän jäljessä ja poikkeuspäiviä oli aika paljon. Onneksi ensiviikolla alkaa taas kerho ja ''normi arki''.

Seuraavat mitat tosiaan saadaan vasta 8kk neuvolassa, koska nyt 7kk neuvolaa ei ole ollenkaan. Saas nähdä paljonko poika on kasvanut 6kk mitoista, koska ainakin joissain vaatteissa mennään jo koossa 80, kun 74 alkaa jäädä lyhkäseksi.


Tänään meillä ollut aika kotipäivä pientä ulkoilua lukuunottamatta. Eilen iski joku ihme pöpö, joten hieman tuntuu puolikuntoiselta. Ärsyttää vaan, kun haluaisin niin kovasti päästä urheilemaan, mutta eipä sille mitään voi, ehkä se tästä helpottaa. Nyt toivotan kaikille oikein mukavaa viikonloppua!

Ps. Instagramissa päivittelen nykyään myös stooria enempi, joten muistakaa seurailla meininkejä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten me selvittiin

Täällä ollaan kotiuduttu reissusta ja oli kyllä niiiiin kivaa! Aina jotenkin suunnittelee kaikkia ulkomaanmatkoja, joita tänäki...